Ons uurtarief is € 8,50!!

Maandag t/m vrijdag geopend van 07.30u - 18.30u

Dagindeling

Structuur bieden aan een kind en hierin consequent blijven is belangrijk.
Structuur zorgt voor de nodige rust en voorspelbaarheid. Dit draagt bij aan het waarborgen van de emotionele veiligheid van de kinderen op de stamgroepen. Op elke stamgroep wordt daarom een vaste dagindeling aan gehouden.
Hierbij een globaal overzicht van de dagindeling:

Tussen 7.30 en 9.30 uur
De ouders brengen hun kinderen. Als ouders willen kunnen zij rustig even met hun kinderen spelen of een verhaaltje voorlezen. Eventuele bijzonderheden van de afgelopen nacht of dag(en) wordt door ouders aan de groepsleidster(s) doorgegeven.
9.30 uur
De ouders zijn weg en de kindjes helpen mee om het speelgoed wat is gebruikt op te ruimen, het liedje “opruimen, opruimen, alles heeft een plekje..”helpt hierbij. Aan de kinderen wordt gevraagd om aan tafel te komen zitten. De dag wordt geopend. Het fruit wordt in de keuken bereid door de huishoudelijke medewerker. De kinderen zingen alvorens te gaan eten het “smakelijk eten” liedje.
10.00 uur
De kinderen met luiers worden verschoond en de grotere kinderen gaan naar het toilet. De meeste baby’s gaan rond dit uur naar bed en hebben hun eigen individuele schema, waar per kind rekening mee wordt gehouden.
10.30 uur
Variërend van het moment in het jaar, de weersomstandigheden of een thema wordt er een (spel)activiteit aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld een creatieve activiteit met plakken en knippen, een buitenactiviteit of een muzikale activiteit zijn. VVE educatie (piramide) (thema gebonden activiteit)
11.20 uur
De speelruimte wordt opgeruimd, handjes van de kinderen worden gewassen. In de keuken vindt de voorbereiding van het warm eten plaats.
11.30 uur
De kinderen gaan met de groepsleidsters aan tafel. De groepsleidsters begeleiden de kinderen bij de verse warme maaltijd. Deze maaltijd wordt verzorgd door de huishoudelijke medewerker. Daarbij krijgen ze ook een beker water te drinken. Het smakelijk eten liedje geeft de start van de maaltijd aan.
12.00 uur
De kinderen zijn klaar met eten. Het eten wordt afgerond door het liedje “dat was lekker” De tafel wordt afgeruimd.
12.25 uur
De kinderen worden voorbereid op het slapen of rusten. De kinderen worden verschoond op de commode of gaan zelf naar het toilet. De kinderen die nog geen twee jaar zijn en in een bedje slapen krijgen een slaapzak aan. De grotere kinderen liggen onder een katoenen deken. Voor het slapen gaan lezen de kinderen nog een boekje, doen een puzzel, of doen een andere rustige activiteit.
15.00 uur
De kinderen komen uit bed, worden verschoond en opgefrist.
15.15 uur
Er wordt een broodmaaltijd aangeboden. Één of twee broodjes met smeerkaas en of pindakaas. Daarbij krijgen de kinderen een beker water en of melk aangeboden.
15.30 uur
Tijd voor een (spel)activiteit, meestal anders dan die van de ochtend.
16.30 uur
De kinderen een kleine maaltijd aangeboden. Een cracker of soepstengel. kiezen. Daarbij krijgen de kinderen een beker water aangeboden. Na deze kleine maaltijd worden de kinderen met luier verschoond.
Tussen 16.30 en 18.30 uur
De ouders komen de kinderen halen. De groepsleidster licht de ouder in over het verloop van de dag.

De dagindeling van de drie verschillende stamgroepen kan afwijken van de hierboven beschreven dagindeling. Dit is omdat erop de baby/dreumesgroep nog op de individuele behoefte van de baby’s wordt ingespeeld. Op elke stamgroep is dan ook zichtbaar (voor de ouders en groepsleidsters) welke dagindeling zij geheel aanhouden.

Naast de (dag/spel)activiteiten die de kinderen op de stamgroepen aangeboden krijgen, worden er ook activiteiten uitgevoerd buiten de stamgroepen. Denk hierbij aan het buitenspelen in de tuin van het kinderdagverblijf.
Daarnaast maken de groepsleidsters bij mooi weer uitstapjes met de dreumes en peuters. Dit wordt mogelijk omdat het kinderdagverblijf voorzien is van een bolderkar. Tot slot wordt de oudercommissie ieder jaar instaat gesteld om een uitstapje te organiseren voor alle kinderen van het kinderdagverblijf.

 

Samen spelen, samen delen